En hyldest til en musiker, der fremhæver den danske musik

Foreningen er til for at fejre musikerne. Ikke nødvendigvis de stjerner, der normalt bliver fejret, men de store kapaciteter i dansk musik, der skaber berigende oplevelser og gør det konsekvent, uselvisk og modigt. Foreningen vil gerne bidrage til en bredere forståelse af, hvad en god musiker er – særligt i en tid hvor stjerner og talentshows fylder en del i samfundets musikforståelse. Vi vil fokusere på de store håndværkere, de store kunstnere, de store fornyere og de store traditionsbærere. 

 

Vi vil gerne rette spotlyset der, hvor det ofte ikke når hen. Vi vil gerne rykke ved publikums musikforståelse. Vi vil gerne fremhæve dem, der løfter dansk musik, også når det ikke er kommercielt eller letforståeligt. Vi vil gerne gøre opmærksom på dem, foruden hvem den danske musikscene havde været fattigere, mere generisk og lettere at rubricere.

 

Hvert år hyldes en musiker, 'Årets Gudman', som skal vise vejen ind i en musik, vi ikke ville kende på samme måde uden vedkommende. Musikeren har bevist enten mod, insisteren eller nysgerrighed i en grad som er unik. Og vigtigst af alt: Den årlige hyldest går til en, der fortryller med sit håndværk, en der åbner døre op i vores sind, en der udfordrer os, der er så velsignede at få lov at lytte til ham eller hende.

 


Banner2018 (1)