2013

Citat fra hyldesttalen

Kresten Osgood

 

Du er en torn i øjet, en sten i skoen og en skamplet på den pæne og anstændige danske jazzscene. Men du er også en af de største roser på busken og en fjer i håret for levende dansk musik, jazz eller ej. (…)  Du har hele tiden holdt fast i både jagten på det sublime, det smukke og det unikke, og den livgivende trang til at sabotere det pæne, at modarbejde det statiske.

 

Om Kresten Osgood:

 

Født 1976 i Lemvig. Trommeslager, komponist, arrangør, uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i København. Har spillet med bl.a. Hugo Rasmussen, Jacob Fischer, Bob Rockwell, Pierre Dørge, Jesper Thilo, Paul Bley, Joshua Redman, John Tchicai m.fl. Har indspillet og produceret for bl.a. Caroline Henderson. Har åbnet Orange Scene med sit eget band Ikscheltaschl og udgivet hip hop-albums med sit eget band Lucie Baines. Medstifter af pladeselskabet ILK.

 

Har været nomineret til Danish Music Awards og P3 Guld, modtaget en Steppeulv som Årets Musiker, er blevet tildelt den internationale hæderspris Django D’or Pris som ”Performer of the year” foruden flere andre priser. Har været vært på DR 1’s musikprogram for børn, ”Øreflip”, og spillet turnéer i en lang række lande. I en periode bosat i New York. Har spillet med en række amerikanske musikere.


Banner2018 (1)